Hur man väljer stål skott korrekt i användningen av skott sprängning maskin

Under bearbetningen av skottet sprängning maskin, varje stål skott är en process som slits mindre från tid till annan, så partikelstorleken på varje stål skott ändras från tid till annan. Eftersom hot spot förändringar med kornstorleken på stål skott, i syfte att säkerställa att den termiska korn storlek / ram förhållandet gradvis tenderar att den vanliga kurvan. Om för mycket material läggs till på en gång, kommer utseendet på gjutningen omedelbart att bli bra; om gjutningen inte läggs till under en längre tid, även om kvaliteten på utseendet på gjutningen har förbättrats, kommer likvidationseffektiviteten att minskas kraftigt.

(1) Lägga till material regelbundet, och varje tillägg inte överstiger 10% av den totala mängden stål skott. Under förbrukningsprocessen, är partikelstorlek fördelningen av stål skott ofta ses över för att säkerställa att partikelstorleken graderingen av stål skott förblir oförändrad, så att säkerställa effektiviteten i likvidation och utseende kvalitet gjutgods. Fluktuationer.

(2) Under bearbetningen av skottet sprängning maskin, exakt justera och ofta reflektera över de heta fläckarna i spränghuvudet, säkerställa de ordinarie uppgifterna för sprängning sand separatorn, säkerställa tillräcklig sand utsläpp, och begränsa kraften i skottet sprängningsmotor för att säkerställa effektiviteten och den centrala delen av slöseri med kapital.

(3) Likvidationstiden är huvudsakligen att avlägsna den klibbiga sand- och oxidskalan och exponera metallkroppen. Förlängning av likvidationstiden kan säkert ändra utseende finhet av gjutningen. Men det ökar effektiviteten och tillför kostnader.

Kärnan i likvidation är att ta bort den klibbiga sand och oxid skala på ytan av gjutningen för att återställa ytan av gjutningen, i stället för att ändra ytfinhet av gjutningen med en lång tid av likvidation. Den typ av försök att använda skott sprängning för att få en lägre finhet värde Metoden är inte lämplig. Det ökar inte bara effektiviteten, utan ökar också kostnaden. Kvaliteten på de efterföljande processerna bör förbättras, såsom att öka partikelstorleken på sanden för modellering och kärntillverkning, med hjälp av högkvalitativa beläggningar, och förbättra kvaliteten på formsand.


q69 (3)